top of page

Afscheid nemen bestaat wel.

⭐️AFSCHEID GROEP 8 VRIENDENBOEKJE ⭐️

 

Het moment dat de kinderen de basisschool verlaten is zo belangrijk. Ze sluiten echt een periode af. Hoe leuk is het om terug te kijken later op je basisschooltijd door middel van een vriendenboekje. Veel leerkrachten maken dit zelf, maar dat is een hoop werk! Tenzij… je het ook de leerlingen zelf kan laten doen! 

 

Hoe werkt dat nou?

Op www.vriendenboeken.nl kun je kiezen uit geniet, gebonden of spiraal. Daarna kies je een thema uit. Ik koos voor thema “groep 8 afscheid”. Als leerkracht selecteer je de vragen die je erin wilt hebben, zoals: Wat de juffen en meesters over mij zeggen is:… / Ik heb erg gelachen toen:… / mijn mooiste herinnering is:…../ Het leukste op school vond ik:…. 

 

Vorig jaar deed ik dit voor het eerst en dat was een succes! Toen liet ik ze schrijven over hoe ze hun leven voor zich zagen over 20 jaar of wat ze bijvoorbeeld met een miljoen zouden doen of met wie ze graag een dagje zouden willen ruilen. Super leuk om later terug te lezen. 

 

Na het selecteren van de vragen kun je “vrienden” uitnodigen. Hier kun je e-mailadres invullen van de leerlingen/ouders. Dan kun je een standaard uitnodiging versturen en kun je aangeven wanneer je het uiterlijk wil laten inleveren. Ook voegen zij zelf foto’s toe. Ik heb bijvoorbeeld gezegd dat ze de eerste foto leeg moeten laten (omdat ik deze zelf ging invullen) en de tweede foto een kleuterfoto moest zijn en de derde foto een foto van het afgelopen jaar. Bij het uploaden van de foto kunnen ze zelf goed zien of de kwaliteit goed is. Rood = onscherp, oranje = matige kwaliteit en groen = goed. 

 

Jij hebt altijd zicht op wie er klaar is of als het nog niet compleet is. Ook kun je de afdrukversie checken “preview” voordat je op bestellen drukt.

 

Een mooie herinnering voor later❤️

CDFC6E50-5AF7-483C-A099-2423DE5FB0F7.jpeg
6E0972ED-1F6B-46B5-B723-F966C3733BA4.heic
E8D5743C-8BD5-4399-A2E1-92A61B901D4B.heic
IEDEREEN IN DE SPOTLIGHT. WAT EEN MOOIE AVOND #164
47:21

IEDEREEN IN DE SPOTLIGHT. WAT EEN MOOIE AVOND #164

IEDEREEN IN DE SPOTLIGHT. WAT EEN MOOIE AVOND #164 Woensdag 13 juli was het zover. De kinderen namen afscheid van de school. Ze hebben inmiddels al de musical twee keer opgevoerd en vandaag nog twee keer. De generale voor de groepen en in de avond voor de ouders. En de VIERDE keer was grandioos. Tijdens de musical ben ik niet te vinden in het publiek om te kijken. Nee, ik sta liever in de coulissen. Achter de schermen om de kinderen 'op te hypen'. Ik sta letterlijk mee te zingen/springen/dansen. Dit vind ik heerlijk om te doen! Daarnaast sta ik te glunderen en geniet ik met volle teugen van hoe ze het hebben gedaan. Wat ik altijd heel spannend vind, is het afscheidspraatje voor de ouders. Eenmaal begonnen, is de spanning direct weg. Ook hiervan heb ik een groot deel gefilmd en in de vlog verwerkt. Soms zie ik er erg tegenop om voor ouders te spreken, maar dat is niet altijd te zien. Ik vond het heerlijk om het te doen. Elk kind in de spotlight! Zo vertelde ik hoe zij zichzelf over 20 jaar zagen met een mooie verouderde foto en natuurlijk mijn verrassing voor de kinderen. Het allermooiste van deze avond vond ik het laatste deel. We keken terug naar mooie herinneringen van kamp. Ik had naast mijn vlog ook een kampfilm gemaakt voor de ouders. De reacties hierop van zowel kinderen als ouders was echt leuk! Ik kijk terug op een mooie, geslaagde avond. Wat is het toch leuk om leerkracht van groep 8 te zijn! *Deze video bevat een betaalde samenwerking met vriendenboeken.nl
bottom of page