top of page

⭐️AFSCHEID GROEP 8 VRIENDENBOEKJE ⭐️Het moment dat de kinderen de basisschool verlaten is zo belangrijk. Ze sluiten echt een periode af. Hoe leuk is het om terug te kijken later op je basisschooltijd door middel van een vriendenboekje. Veel leerkrachten maken dit zelf, maar dat is een hoop werk! Tenzij… je het ook de leerlingen zelf kan laten doen!


Hoe werkt dat nou?

Op www.vriendenboeken.nl kun je kiezen uit geniet, gebonden of spiraal. Daarna kies je een thema uit. Ik koos voor thema “groep 8 afscheid”. Als leerkracht selecteer je de vragen die je erin wilt hebben, zoals: Wat de juffen en meesters over mij zeggen is:… / Ik heb erg gelachen toen:… / mijn mooiste herinnering is:…../ Het leukste op school vond ik:….


Vorig jaar deed ik dit voor het eerst en dat was een succes! Toen liet ik ze schrijven over hoe ze hun leven voor zich zagen over 20 jaar of wat ze bijvoorbeeld met een miljoen zouden doen of met wie ze graag een dagje zouden willen ruilen. Super leuk om later terug te lezen.


Na het selecteren van de vragen kun je “vrienden” uitnodigen. Hier kun je e-mailadres invullen van de leerlingen/ouders. Dan kun je een standaard uitnodiging versturen en kun je aangeven wanneer je het uiterlijk wil laten inleveren. Ook voegen zij zelf foto’s toe. Ik heb bijvoorbeeld gezegd dat ze de eerste foto leeg moeten laten (omdat ik deze zelf ging invullen) en de tweede foto een kleuterfoto moest zijn en de derde foto een foto van het afgelopen jaar. Bij het uploaden van de foto kunnen ze zelf goed zien of de kwaliteit goed is. Rood = onscherp, oranje = matige kwaliteit en groen = goed.


Jij hebt altijd zicht op wie er klaar is of als het nog niet compleet is. Ook kun je de afdrukversie checken “preview” voordat je op bestellen drukt.


Een mooie herinnering voor later❤️
68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page